Wat zeggen mijn klanten?

INTERIEURADVIES

"Franca heeft een tijd geleden advies gegeven over mijn huiskamer en wat wij konden doen om de ruimte beter in te richten.

Wat mij opviel is hoe Franca oog heeft voor de persoonlijke context van een huiskamer. Toen ze binnenkwam liet ze de ruimte op zich in werken.

Franca kan de energie van een ruimte goed aanvoelen en door haar advies juist versterken. De ruimte krijgt daardoor een "vitaliserende upgrade"!

In de tips die ze ons teruggaf hield ze duidelijk rekening met ons als bewoners, met onze persoonlijke smaak. Daarmee kan Franca haar interieur advies afstemmen op persoonlijke voorkeur.

De meerwaarde van Franca's advies is dat ze echt meekijkt en tips geeft waar je meteen mee uit de voeten kan. Het begint meteen te kriebelen om je huis net dat extra te geven!

Met Franca haal je eigenlijk energie binnen om iets aan je huis te doen! Wat mij ook treft in de aanpak van Franca is dat ze van je ruimte geen doorsnee trend ruimte maakt.

Ze kijkt verder dan de trends van dit moment. En weet daardoor een dimensie toe te voegen in haar interieuradvies."

HOE VERLOOPT EEN INTERIEUR TRAJECT?

START FASE
de kennismaking: verkennen en vaststellen van jouw wensen en eisen. Ideeën die je hebt verzameld bekijken. We kijken hier ook naar de basis van je huis (indeling), de eerste laag (inrichting) en de tweede laag (styling, persoonlijk maken)

INTAKE & OFFERTE OP MAAT

Daarin staan de stappen die we gaan nemen om je droom interieur te realiseren.

SCHETSFASE
Verschillende indelingen onderzoeken met een vlekkenplan. De look and feel vaststellen door middel van een moodboard of een interieur persoonlijkheid zoals op mijn pinterest account, met kleuren en materiaalschema. Daarnaast ontwerpen we ook een algemeen lichtplan.

ONTWERPFASE
Je hebt een keuze gemaakt uit de eerdere voorstellen of er is een combinatie uit de verschillende opties ontstaan. De details worden uitgewerkt, de plattegrond met daarin de meubels en evt maatwerk ligt vast. Optioneel wordt er een 3d tekening gemaakt. Offertes bij derden worden aangevraagd.

UITVOERINGS FASE
In het geval van een verbouwing kom ik tijdens het bouwproces regelmatig langs en ben daarbij in nauw overleg betrokken bij het werk van de aannemer en andere uitvoeders zodat alles op rolletjes loopt. Bij een restyling van je interieur komen nu de grote meubels binnen en maken we een start met de uitvoering van het plan.

DEFINITIEVE FASE
Nu gaan we de puntjes op de i zetten met de styling. De basis staat als een huis waardoor alles op z'n plek valt. Deze hoeven we alleen nog maar aan te vullen en persoonlijk te maken.

In welk stadium zit jij met jouw interieur?

DE VERSCHILLENDE INSTAP MOMENTEN

INDELING
Als je basis niet goed klopt lukt het je niet goed om:

 • te bepalen waar je de zithoek plaatst.
 • alles een plek te geven.
 • je huis opgeruimd te houden.
 • je hebt het gevoel dat: je meubels niet mooi staan.
 • er niet genoeg plek is voor iedereen.
 • dat je huis niet logisch en praktisch is.
 • er niet genoeg ruimte voor ieder gezinslid is waardoor je bv geluidsoverlast hebt van elkaar.

OPLOSSING:
Hoe zorg je nu voor overzicht, rust en ruimte. Denk in dit geval eens aan: een nieuwe routing door je huis door bv een andere plek voor de deuren, een aanbouw, kasten op maat, nieuwe indeling door functies van plek te laten wisselen. Een en-suite creëren waardoor je ruimtes kunt afsluiten en er daardoor rust ontstaat. Een goed lichtplan waardoor je interieur op elk moment van de dag aansluit bij je behoeftes.


INRICHTING
In deze fase heb je vragen zoals:


 • Hoe zorg ik voor meer warmte en intimiteit?
 • Welke maat bank en tafel past bij ons huis?
 • Hoe zorg ik voor eenheid en rust?
 • Wat kan ik aan die lange kale muur doen?
 • Hoe zorg ik dat de (open) keuken past bij de rest van mijn woonkamer?
 • Hoe creëer ik een plek voor mijn kinderen?

OPLOSSING:
Waardoor ontstaat er nu een gevoel van rust, eenheid en een lekkere flow? In de schetsfase hebben we ruimte onderzocht en daaruit is de ideale indeling voor jouw huis ontstaat. Deze gaan we als het ware invullen van klein naar groot. Denk in dit geval eens aan: passende meubels zoals je bank en een eettafel. Daarnaast letten we op de verlichting. Kijken we naar een duidelijke plek voor de verschillende activiteiten van je gezinsleden gecombineerd met opbergruimte. In deze fase maak ik ook een kleurenplan, voor zowel de muren, de verdere aankleding en de stoffering.


STYLING:
In deze fase heb je vragen zoals:
 • Hoe maak ik mijn huis gezellig en persoonlijk?
 • Welke accessoires moet ik nou uitzoeken,
 • Wat zal ik aan mijn muur hangen en waar?
 • Welke accenten kleuren passen mooi in mijn huis?
 • Welk kleed zal ik kiezen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis geen showroom wordt?
 • Welke soort lampen passen bij mijn interieur?

OPLOSSING:
Hoe maak je je huis nu persoonlijk?

Denk in dit geval eens aan: accent kleuren, kleinere meubels zoals salontafels, krukjes, bijzettafels, soorten sfeer en accent verlichting, de aankleding van je muren, behang, planten, accessoires in de vorm van kandelaars, vazen, fotolijstjes, kussens, plaids en 1 of meerdere kleden op de vloer. Daarnaast krijgen je oude meubels waar je aan gehecht bent of erfstukken een nieuw leven, precies zoals ze zijn of in een fris jasje.

ZIN OM SAMEN AAN DE SLAG TE GAAN?
Voordat ik een sessie op locatie start vind ik het altijd fijn om eerst via mail en daarna per telefoon afstemmen. Dan krijg ik alvast een beter beeld van je interieur, je vragen en je wensen. Samen kunnen we dan bepalen hoe ik je het beste kan helpen. Per mail ontvang ik graag van te voren:

 • Foto's van je huis, vanuit elke hoek een (of de ruimte die je graag wilt veranderen).
 • Een aantal plaatjes van interieurs die je aanspreken: stijl, sfeer en kleuren. Dat kan ook een link naar bv een Pinterest board zijn.
 • Daarnaast een overzicht van je wensen.

Stuur een me mail naar franca (@) villadesta.nl en vraag een kennismaking met mij aan.

Tot horens!
FRANCA