06-48118893 franca@villadesta.nl
“Van je woning een fijne plek maken, dat is wat we doen.”

Je huis is een plek waar je de buitenwereld even kan vergeten. Extra vervelend dus als je het gevoel hebt dat je woning niet klopt. Wij helpen graag door samen met jou te kijken hoe we jouw huis kunnen aanpakken. Hieronder lees je meer over onze diensten.

INDELING

Een prettig interieur start bij de basis: de vloer, de wandafwerking en meubels op maat. Daarnaast de afwerking: plinten, het plafond, lichtpunten, elektra en het schilderwerk.

Onderzoek naar de indeling, de mogelijkheden en het bepalen van de verschillende functies van de ruimte. Vanuit de de routing, looplijnen en lichtinval ontstaat er een plattegrond met een logische indeling. Waar nodig de routing aanpassen door het verplaatsen van deur(en). Of door wanden toevoegen of wegbreken. Een kamer en-suite of andere afscheiding (denk aan stalen deuren) creeert meerdere ruimtes die in verbinding met elkaar staan en past de vorm van de ruimte aan. Vergroot de woning door een uitbouw.

 

Wat kan je verwachten?

Kennismakingsgesprek
Bespreken van wensen en eisen
Moodboard / sfeercollage
Plattegrond met globale indeling
Lichtplan
Materiaal en kleurenplan
Presentatie
Uitvoering en eventuele bouwbegeleiding
Kostenraming

“We zijn helemaal blij met jouw voorstellen en overwegingen. Je hebt ons echt op een goed spoor gezet.”

Michiel

indeling nieuwbouw woning

“Ik had Franca’s advies gevraagd omdat ik verdronk in de ideeën en soorten woonstijlen die mij aanspraken. Ik vond het fijn dat we direct met meubels gingen schuiven om de ideeën visueel te maken.”

Sanne

indeling jaren 20 woning

Veel gestelde vragen

Mijn woning biedt niet genoeg ruimte, wat zijn de mogelijkheden?

In eerste instantie raad ik je aan om naar de indeling van de ruimte te kijken. Misschien combineer je teveel functies? Of heb je meer opbergruimte nodig? Een opgeruimd huis ziet er groter uit. Naast het optimaliseren van de bestaande ruimte, kun je overwegen om je huis te vergroten middels een uitbouw. Met een weldoordachte uitbouw vergroot je niet alleen je huis, maar ook je woongenot.

Het lukt me niet om een prettige zithoek te creëren, wat kan ik doen?
Begin met de locatie van de zithoek. Deze voelt vaak het prettigst aan als deze gesitueerd is in een rustige zone van je kamer. Vermijd een zithoek waar looplijnen doorheen gaan. Zo voorkom je, wat ik noem, het “wachtkamergevoel”.
We kopen een huis dat nog gebouwd moet worden, hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste keuzes maak?
Gefeliciteerd! Er breekt een spannende tijd aan! Je krijgt nu de kans om je hele woning rondom jouw specifieke woonwensen vorm te geven. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om eerst helder te krijgen wat je graag wilt en vervolgens hoe je dat beeld of idee vertaalt naar jouw situatie. Verschillende hulpmiddelen kunnen je daarbij helpen, denk hierbij aan Pinterest, een moodboard of sfeercollage. Als je in een vroeg stadium hulp zoekt bij een architect of interieurarchitect levert je dat uiteindelijk veel op. Je kunt met behulp van een professional weloverwogen keuzes maken en kosten besparen.
Mijn huis is vaak rommelig, hoe zorg ik ervoor dat ik mijn huis opgeruimd kan houden?
Als je je spullen op een vaste plek kunt opbergen, is het veel makkelijker om je huis op te ruimen. In een ontwerpplan kijk ik vaak naar plekken waar eventueel kasten ingebouwd kunnen worden of waar een meubel op maat oplossing kan bieden. Een meubel op maat zorgt voor rust, straalt kwaliteit uit en als je er voor kiest om een bepaald type kast of een bepaald ontwerp door te voeren in je hele woning, zorgt het voor eenheid.
Hoe kies ik een vloer die bij mij en mijn huis past?
Een vloer bepaalt voor een heel groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je huis. Met een vloer kun je je huis groter of kleiner laten lijken. Een vloer bepaald mede daardoor voor een heel groot deel de uitstraling van je woning. Ben je niet tevreden met de huidige vloer en kun je deze niet vervangen dan kun je de vloer (tot op zekere hoogte) aanpassen aan je wensen door toevoeging van kleden of door een houten vloer te behandelen of schilderen. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en weet je niet goed wat je wilt dan kun je beginnen met het verzamelen van plaatjes met ruimtes die je aanspreken. Kijk vervolgens naar de vloeren, komen er bepaalde vloeren vaker voor? Dan kun je er van uitgaan dat dit vloertype je aanspreekt.

INRICHTING

De basis is op orde, nu ga je je huis inrichten: een bank, een fauteuil, een tafel met eetkamerstoelen, kasten, een dressoir. Later volgen de kleinere meubels, nu is het zaak om het grote gebaar concreet te maken met je basis meubels. Onderzoek naar afmetingen, kleuren en een mix van verschillende stijlen.

 

 

Wat kan je verwachten?

Kennismakingsgesprek
Bespreken van wensen en eisen
Moodboard / sfeercollage
Plattegrond 
Meubelplan
Presentatie
Uitvoering en begeleiding

Wij hebben Franca ingeschakeld om meer samenhang te creëren in de woonkamer. Franca geeft veel goede tips of het nou gaat om verlichting, accessoires, indeling of kleuren. Als je veel ideeën hebt, maar er niet meer uitkomt kan ik je zeker aanraden contact met haar op te nemen. Ze speelt goed in op je persoonlijke vraag. Het scheelt een hoop stress en alles wordt gelijk een stuk duidelijker.”

Maarten

Inrichting nieuwbouw woning

We zijn erg blij met het interieurplan van Franca. Ons grootste doel was meer eenheid te creëren in stijl en sfeer in huis. Dat is nu gelukt.”

Bernadette

Inrichting nieuwbouw woning

Veel gestelde vragen

Mijn woonkamer heeft een lastige vorm, hoe kan ik mijn ruimte optimaal indelen?
Elke ruimte heeft z’n voor en z’n nadelen. Bij lange smalle ruimtes ziet je huis er al snel uit als een pijpenlade. Vierkante ruimtes zijn vaak ongezellig. Bij prettige ruimtes kloppen de verhoudingen tussen de lengte en de breedte en de hoogte. Vorm kun je optisch veranderen door kleur maar je kunt ook bv de ruimtes aanpassen, door en-suite of door wanden te plaatsen of weg te halen. Plaats bij het indelen ook niet alles tegen de muur maar zet ook wat meubels los in de ruimte. Kleden zorgen voor eilandjes in grote ruimtes waardoor er meer intimiteit ontstaat.
Waar start ik als ik mijn huis een make-over wil geven?

Je kunt via mijn Pinterest 10 verschillende interieurtypes vinden. Misschien is er een type bij dat je aanspreekt. Gebruik deze beelden om een eigen persoonlijke moodboard te maken. Dit moodboard gebruik je als uitgangspunt voor je make-over. 

De woonsmaak van mij en mijn partner liggen mijlenver uit elkaar.
Veel partners vinden het lastig om samen hun huis in te richten. En van een huis voor compromissen wordt niemand echt blij. Zorg ervoor dat je beide helder hebt wat je graag zou willen in woord en beeld. Kijk naar de overeenkomsten. Kies bv beide een item uit waar je echt blij van wordt. Of kies voor een neutrale basis waar je dan jullie beider smaken in uitgesprokener accessoires laat terugkomen. Kleur kan een verbindende factor zijn. Zachte grijs of naturellen op de wanden geven rust en eenheid.
Ik wil nieuwe meubels aanschaffen maar ik ben bang dat ik te grote of te kleine meubels kies.
Een ruimtelijke gevoel in je huis bereik je door de juiste grootte van je meubels, niet te klein ook niet te groot. Maak een plattegrond en knip losse meubels uit. Kijk welke maat van de grotere meubels zoals bank(en), kast(en) en tafel passen. Zorg voor voldoende lucht rond de meubels. Vul daarna aan met de kleinere meubels.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn woonkamer en open keuken een geheel blijven?

Als je woonkamer in open verbinding staat met je keuken is het belangrijk om kleur en/of materiaal door te trekken. Een houten vloer is niet echt een optimale optie voor een keuken dus wellicht kies je in je keuken voor tegels ed. Waar je begint met het ene materiaal en stopt met het andere maakt veel uit. Probeer in je plattegrond een logische plek daarvoor te vinden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gietvloer die je vloeiend door je gehele ruimte kunt toepassen. Met kleur op de muur kun je de ene functie met de andere verbinden. Door bijvoorbeeld de lange muur die van de woonkamer doorloopt richting je keuken in een middelzware toon te schilderen. Wil je meer afscheiding tussen keuken en woonkamer? Denk dan eens aan kasten op maat dwars in de ruimte, en-suite of stalen deuren.

STYLING

Voeg persoonlijkheid aan je huis toe. Kies accessoires, lampen, raambekleding en planten. Doe wat aan die lege wanden. Voeg foto’s, schilderijen en posters toe. Bekijk je verzameling souvenirs en gevonden schatten uit de natuur.

 

Wat kan je verwachten?

Kennismakingsgesprek
Bespreken van wensen en eisen
Moodboard / sfeercollage
Stylingsplan
Presentatie
Uitvoering en begeleiding

“Bedankt voor al je tips en adviezen naast de kleurstalen. We kunnen hiermee echt verder aan de slag. We waren erg blij met al je plan. Je hebt ons geënthousiasmeerd!”

Chantal

Styling Rijtjeshuis

Bedankt voor je stylingsplan. 
“Heel heel erg bedankt voor je uitgebreide stylingsadvies! Ik vind het heel leuk om te merken dat je in je advies echt bij onze stijl en ons budget aansluit.”

Jolanda

Styling Vrijstaande woning

Veel gestelde vragen

In een woonwinkel word ik helemaal overspoelt door het aanbod waardoor kan ik niet kan kiezen. Daardoor koop ik maar niets maar, ik vind m'n huis nu wel kil. Wat kan ik doen?
Helder hebben wat mooi bij jou en je jouw interieur past zorgt ervoor dat je weloverwogen keuzes kunt maken. Begin eens met een mooie simpele vaas van glas met bloemen. Als je een grote tafel hebt kun je best uitpakken. Of neem een abonnement op Bloomon, ideaal want je bos wordt thuis bezorgt en je hoeft ook niet te kiezen. Welke kleur bloemen spreken je het meeste aan? Ga eens kijken of je iets in die kleuren kunt vinden. Een plaid of een kussenhoesje. Heb je eenmaal een beetje kleur in huis, voeg dan door bv kaarsen wat extra kleur toe, dat hoeft niet precies dezelfde kleur te zijn. Ton sur ton werkt vaak heel goed. Voel je je wat zekerder dan kun je langzaamaan wat duurdere items gaan aanschaffen.
Als ik een winkel binnenloop vind ik zoveel leuk. Ik kom tekens thuis met nieuwe accessoires voor mijn huis. Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis niet propvol staat?
Lastig is dat, als je zoveel leuk vind. Als eerste zou ik je aanraden om alleen iets te kopen waar je echt heel blij van wordt. Waar je wellicht even voor moet sparen. Daar ben je uiteindelijk veel gelukkiger mee dan maar telkens nieuwe spulletjes te kopen. Je huis kan op den duur dichtslibben en is niet lekker leefbaar als er overal wat staat. Daarnaast, als je zorgt voor een paar mooie eyecatchers, voegen die veel meer toe dan als je overal maar wat neerzet. Verzamel eens alles losse spullen op je tafel, groepeer vervolgens op kleur of materiaal. Zet nu gefaseerd wat spulletjes terug en durf ook ruimte leeg te laten! Berg de rest op en wissel regelmatig af. Zo ziet je huis er toch telkens anders uit en blijft het wel luchtig en opgeruimd. Wil je radicaal opruimen lees dan eens over de Kondo opruimmethode. Als een item je geen “sparkle” geeft doe het dan weg.
Mijn huis is net fris gestuct en geschilderd en nu durf ik niets op te hangen.
Oh dat is ook heel lastig! Alles is fris en nieuw en een gat boren is dan ook heel spannend. Wat nou als je verkeerd boort? Dan zijn je muren misschien wel verpest 😉 natuurlijk kun je je muren repareren en de eerste keer dat iets een deukje of krasje krijgt is altijd erg naar. Maar een huis is om in te leven. Start bv in de gang of je trappenhuis met een spiegel of wat lijsten. Het effect van foto’s, schilderijen, posters of iets anders aan de muur is echt heel groot. Je huis wordt persoonlijker en krijgt meer diepte. Zet in de woonkamer een tijdje lijsten op de grond. Zo kun je een beetje wennen. Maak bij lastige composities een voorbeeld op papier, teken het uit en kijk of het resultaat je bevalt. En dan gewoon doen. Succes!
Mijn huis is voor s' avonds te donker. Waar en welke lampen moet ik aanschaffen?
Goede verlichting maakt je huis ook als het s’avonds als het donker is veel leefbaarder, gezelliger en groter. De meeste mensen hebben te weinig lampen. Maak onderscheid tussen praktische verlichting zoals leeslicht, basisverlichting, die je huis gelijkmatig verlicht en sfeerlicht, die je vooral toepast als laatste. Sfeerlicht is prettig op ooghoogte als je zit. Praktisch licht wil je kunnen verstellen en eventueel dimmen. Basisverlichting doe je aan als je thuis komt en is ook fijn als je deze kunt dimmen of aanpassen. Met allerlei systemen in led kun je tegenwoordig lampen aanpassen op kleur en sterkte. Geef al in een vroeg stadium aandacht aan je lichtplan want, mooie lampen en armaturen zijn best kostbaar.
Mijn huis mist persoonlijkheid en sfeer. Wat kan ik daaraan doen?
Persoonlijkheid in je huis brengen is de laatste stap in je huis. Natuurlijk zegt de keuze van een bank iets over jou maar als je een fijne basis hebt wil dat nog niet perse iets over jou zeggen. Souvenirs, gevonden stenen of schelpen, foto’s, knutselwerkjes van je kinderen, erfstukken, boeken etc dit zijn allemaal elementen die iets zeggen over jou en je gezinsleden. Maak in je huis ruimte voor deze items. Bv op een plank, een dressoir, een vitrinekastje, een plekje aan de wand of in je gang. Groepeer en combineer. Pas evt die oude kast aan door hem te schilderen. Of koop een andere lijst voor dat schilderij van je oma. Je hoeft niet je hele huis vol te zetten. Een paar hoekjes in huis is vaak al voldoende. Met de keuze voor je stoffering kun je ook je huis persoonlijker maken. Denk aan de raambekleding, een kleed op de grond, een plaid en wat kussens op de bank. Door daarin wat uitgesprokener te zijn voeg je meer eigenheid toe.

KLEURADVIES

Vind je het lastig om te bepalen welke kleur op welke muur moet. Of wil je af van die veilige witte wanden in RAL 9010? In een dagdeel maken we samen een kleurenplan. Van de gang tot de zolder, met een kleurenplan verbind je de ruimtes in je huis. Je zult verrast staan van het effect!

Een kleuradvies van villa d’Esta bestaat uit: uitleg over de ruimtelijke werking en de verschillende kleurencombinatie mogelijkheden voor jouw interieur. Denk bv aan je muren, welke soort verf het beste bij de stijl en sfeer van het interieuradvies past, de vloeren, de deuren, de kozijnen, je meubels en de verdere aankleding. Advies over de verschillende materialen in je woning: denk aan de vloeren, wandafwerking, sfeer en stijl voor de keuken en de badkamer, raamdecoratie – gordijnen.

 

Wat kan je verwachten?

Kennismakingsgesprek
Bespreken van wensen en eisen
Kleuradvies bij je thuis voor één verdieping

‘FRISSE BLIK

In de afgelopen 8 jaar heb ik ervaren dat de drempel om een langdurig ontwerp traject voor sommige mensen soms wat hoog is. Een interieur architect inhuren om je met je inrichting van je huis te helpen is ook een grote stap. Maar als je nou eens op een laagdrempelige manier je ideeën en vragen over je huis aan een onafhankelijke professional zou kunnen voorleggen?

Zou je daarna niet met veel meer vertrouwen aan de slag gaan? Door mijn persoonlijke begeleiding is de kans op een dure miskoop klein. Tevens hak je onder mijn begeleiding sneller knopen door! En dat is precies waar deze ‘frisse blik’ sessie voor is bedoeld. Jij legt me je vragen, wensen en gedachtes voor en samen gaan we aan de slag om een concreet stappenplan te maken. Klinkt goed niet waar? 

 

Wat kan je verwachten?

Kennismakingsgesprek
Bespreken van wensen en eisen
Interieuradvies bij je thuis voor een verdieping

Zin om aan de slag te gaan?

Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Of het nu gaat om make-over van je huidige interieur of een complete verbouwing.
Wij zorgen voor een ontwerp dat bij jou past. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een handig overzicht met 10 interieurtips in je mailbox