06-48118893 franca@villadesta.nl

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio utrecht

Type object: Nieuwbouw woning
Woonoppervlakte: 67 m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor onze klant in Zeist hebben wij drie indelingsvarianten voor de begane grond van hun nieuw te bouwen woning ontworpen. In de huidige situatie is de begane grond een grote open U-vormige ruimte. In het oorspronkelijke bouwplan waren de keuken en toilet aan de voorzijde van de woning geplaatst, maar die zijn op verzoek van de nieuwe bewoners verplaatst naar de achterzijde. Ons is gevraagd om een indeling te maken waarmee de ruimte optimaal wordt benut en vooral gezellig aanvoelt. Door de verplaatsing van de keuken en toilet werd een deel van de trap zichtbaar in de woonkamer aan de voorzijde. Door maatwerk meubelen te ontwerpen hebben wij deze trap weggewerkt. Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in 3D. Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we eerst een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. De klanten gaven aan erg van Art Deco en de bijbehorende lijnenspellen te houden. Deze accenten gecombineerd met een rustige warme basis leidden tot het volgende moodboard. Inspiratie voor Art Deco nodig? Bekijk onze Pinterest pagina
Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht.
Variant 1
UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. In het zitgedeelte plaatsen we de tv op de lange wand zodat je op de bank met je rug naar de onafgewerkte trap zit.

Verder voegen we een en-suite toe met extra opbergruimte. De trap blijft in het zicht. Deze kan natuurlijk wel worden weggewerkt door middel van een kast. Zo ontstaat er ook extra opbergruimte

Variant 2

UITLEG

De lange wand tussen eethoek en woongedeelte wordt afgesloten door een stalen en-suite. In dit ontwerp laten we een gietvloer zien. Door middel van een multifunctionele scheidingswand werken we de trap weg en is er plaats voor een tv en een werkplek.

Op de lange wand tussen eethoek en woongedeelte worden door middel van een en-suite twee volwaardige ruimtes gecreëerd. In het woongedeelte zorgt een multifunctionele wand voor een speelse opstelling waarbij de tv mooi kan worden weggewerkt en aan de andere kant een werkplek ontstaat.

Variant 3

UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. De trap wordt wegwerkt door een meubel op maat waarin ook de tv wordt weggewerkt. De zitelementen zijn maatwerk.

In de wand van de tv zit de trap helemaal weggewerkt. De wand biedt ook een hoop opbergruimte. De zithoek is beschut en op maat zodat er optimaal van de beschikbare ruimte gebruik wordt gemaakt.

Zin om aan de slag te gaan?

Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Of het nu gaat om make-over van je huidige interieur of een complete verbouwing.
Wij zorgen voor een ontwerp dat bij jou past. Hoe we jou het beste kunnen helpen? Lees er meer over bij ons aanbod.

“Bevlogen, inspirerend, betrouwbaar en out-of the-box denken, ziehier enkele kwaliteiten die op jullie van toepassing zijn zoals wij jullie hebben leren kennen. Wij zaten ‘vast’ in onze ideeen hoe ons huis in te richten en jullie hebben ons op een goede en hele prettige manier geholpen deze ideeen te ordenen, richting te geven, aan te vullen en besluiten te nemen. Het heeft geresulteerd aan een scala van verschillende ontwerpen en daar kunnen we zeker mee vooruit. Super bedankt.”
Leonard uit Zeist