06-48118893 franca@villadesta.nl

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio Gelderland

Type object: Vrijstaande villa in jaren 30 stijl
Woonoppervlakte: 150 m2
Locatie: Ermelo
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor het ontwerp voor onze klant in Ermelo zijn we uitgegaan van de stijlvoorkeur die onze klanten omschreven als; Scandinavisch, fris en warm. Voor de materialen en kleuren hebben we gekozen voor een lichte basis aangevuld met een groen/blauw grijs kleurpalet met zwarte stalen accenten en houten elemente en betonciré

Wij hebben een ontwerp gemaakt waarbij we de buitenkant van de woning en de bosrijke omgeving naar binnen willen halen. Door het staal van de gevels in het meubilair terug te laten komen versterken we de relatie tussen binnen en buiten. Daarnaast hebben we het centrale punt van het huis geaccentueerd met wanden die worden afgewerkt met een levende verf. Dit blok verbindt daardoor alle verschillende ruimtes. Accenten hebben we in elke ruimte aangebracht door sfeerhoekjes te creëren met kleur, materiaal of vorm.

Woonkeuken
UITLEG

De keuken kan door stalen deuren worden afgesloten. In dit ontwerp is een woonbeton vloer geplaatst.

We hebben de bewoners twee varianten met verschillende tinten hout laten zien.

Belangrijk voor de bewoners was een mooie plek voor hun MapaWall en plek voor sleutels, mobiel etc. Op de grijze wand die als een leidraad door  de gehele beneden verdieping loopt wordt de MapaWall een echte eye-catcher. Met Pastoe Vision kun je op een leuke en speelse manier handige opbergruimte aan de wand creeeren.

Woonkamer

UITLEG

De woonkamer bestaat uit 2 zones. Een zitgedeelte in de serre en een tv-hoek aan de voorzijde van de jaren 30 villa. Op de vloer ligt een houten vloer met verschillende breedtes in licht eiken.

De serre hebben we aangekleed met een ovaalvormig kleed en een organisch gevormde bank waardoor de rechte lijnen van de architectuur worden doorbroken. De accentkleur groen uit het moodboard hebben we hier op alle wanden én het plafond toegepast.

In de tv-hoek hebben we de huidige bank van de bewoners terug laten komen. Het raam krijgt een extra accent door het groen kleurvlak met daarin een kunstwerk. De grijze wand is afgewerkt met een levendige verf zoals bijvoorbeeld Marrakesh Walls van Painting the Past.