06-48118893 franca@villadesta.nl

INTERIEURONTWERP nieuwbouw woning | regio utrecht

Type object: Nieuwbouw woning Woonoppervlakte: 90 m2 Locatie: Zeist Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Zeist hebben wij een ontwerp gemaakt voor de begane grond van hun nieuw te bouwen woning. In de huidige situatie is de begane grond een grote open U-vormige ruimte. Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we eerst een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. Hij houdt van industriële elementen met beton, hout en wat meer contrast in zwart-wit. Zij houdt van Scandinavisch Design zonder al te veel accessoires met meer vergrijsde pastellen. Beide hebben ze een voorkeur voor natuurlijke tinten, zoals grijsblauw en grijsgroen, zand- en aardetinten. . Dit leidde tot het onderstaande moodboard.

Materialen en kleuren: lichte basis, groen/blauw grijs kleurpalet, zwarte stalen accenten, houten elementen en een lichte gietvloer met een blauwe ondertoon.

WOONKAMER
UITLEG

Om van jullie interieur een fijne, warme plek te maken hebben we gekozen voor lichte aardetinten gecombineerd met bijzondere accenten in de vorm van behang, letterbak en tegels achter de gaskachel. De smaak van de ene bewoner vinden we terug in de gietvloer, de stalen accenten, hout elementen en de betonlook wand. De smaak van de andere bewoner hebben we laten terug komen in de vergrijsde pastellen, Scandinavische meubels en licht eikenhout in de vakkenkast.

Samenhang hebben we gecreëerd door de wanden op elkaar af te stemmen in kleur en materiaal. Hierdoor ontstaat een behaaglijke sfeer.

WERKRUIMTE

UITLEG

De door de architect ontworpen tuinkamer willen de bewoners gaan gebruiken als werkruimte. We hebben een ontwerp gemaakt voor het bureau in licht eiken. Een groot bureau biedt genoeg ruimte voor twee personen. De lange planken zorgen voor opbergruimte.

WOonkeuken

UITLEG De lange wand die de woonkeuken met het zitgedeelte verbindt wordt doorbroken door een behang van Eijffinger waar de piano tegenaan wordt geplaatst. Een lange houten bank bij de eettafel zorgt voor een brede doorgang bij de keuken.