06-48118893 franca@villadesta.nl

Verbouwing | Jaren 50 woning krijgt een metamorfose

VERBOUWING
jaren 50 woning | regio utrecht

Type object: jaren 50 woning
Woonoppervlakte: 45 m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Deze jaren 50 woning in Zeist heeft een grondige verbouwing gehad. Overal zijn nieuwe vloeren geplaatst. Smalle houten grenen vloerdelen beneden en bamboe op alle slaapkamers. De haard met betonnen blad heeft een centrale plek in de woonkamer gekregen. Hierdoor krijgt de living een echt warm centrum. In alle kamers en in de woonkamer zijn maatwerk kasten geplaatst. Deze hebben allemaal een ondiepe groef in het hout gekregen met lederen handgrepen. In de hal is de trap een echte eye-catcher geworden met de diepe grijstint Down Pipe van Farrow and Ball. In de slaapkamers heeft tenminste één muur een accentkleur uit de kleurenwaaier van Farrow and Ball gekregen. Bij een van de kinderkamers hebben we het plafond doorbroken naar de zolder. Hierdoor kon er een hoogslaper worden gerealiseerd.

In het moodboard hebben we gekozen om de kleur van de materialen te laten terugkomen. Hout, beton en natuursteen spelen een grote rol.

DE WONING

Interieurtraject | Frisse kleuraccenten

INTERIEURTRAJECT
Jaren 60 woning | regio Utrecht

Type object: Jaren 60 woning
Woonoppervlakte: 60 m2
Locatie: Doorn
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Deze jaren 50 woning had een prima indeling met prachtige bostuin. Na een grondige verbouwing hebben we met een lichtstraat aan de achterzijde van de woonkamer, een nieuwe lichte houten vloer, een grote maatwerk kast en het verwijderen van een blokkerende open haard deze woning van een hokkerig donker huis getransformeerd naar een lichte frisse familiewoning. De klant wilde graag een witte neutrale basis aangevuld met vergrijsd groene, blauwe en zacht roze tinten.

Het moodboard hebben we gebruikt als onderlegger voor de nieuw aan te schaffen meubels. In twee shoppingsessies hebben we eerst een keuze gemaakt voor de grotere meubels en daarna accessoires en kleinere meubels aangeschaft.

Een nieuw huis inrichten is ontzettend leuk, maar je moet ook veel keuzes maken. Bij vorige verhuizingen merkte ik dat ik het soms best een gedoe en bovendien erg tijdrovend vond. Ik was overweldigd door al het aanbod en vond het lastig een eenheid te creëren. Ik was achteraf dan ook niet altijd tevreden met de keuzes waar ik zo lang over na had gedacht.

Daarom besloot ik deze keer hulp in te roepen.  Ik verzamelde beelden die me aanspraken en Franca wist daar snel een lijn in te ontdekken. Ze tekende plattegronden en deed voorstellen voor de kleur en het materiaalgebruik. Ook ging ze mee op pad voor aankopen die ik zelf lastig vond.

Franca is warm, hartelijk en down to earth. Geen ‘tuttebol’ dus, die alleen met trends en design werkt, maar echt van alle markten thuis. We hebben samen ontzettend gelachen en ons nieuwe huis is ook echt onze plek geworden. En dat was zonder een interieurontwerp en de begeleiding van Franca niet gelukt! Ilse uit Doorn

Interieurontwerp | Villa in jaren 30 stijl

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio Gelderland

Type object: Vrijstaande villa in jaren 30 stijl
Woonoppervlakte: 150 m2
Locatie: Ermelo
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor het ontwerp voor onze klant in Ermelo zijn we uitgegaan van de stijlvoorkeur die onze klanten omschreven als; Scandinavisch, fris en warm. Voor de materialen en kleuren hebben we gekozen voor een lichte basis aangevuld met een groen/blauw grijs kleurpalet met zwarte stalen accenten en houten elemente en betonciré

Wij hebben een ontwerp gemaakt waarbij we de buitenkant van de woning en de bosrijke omgeving naar binnen willen halen. Door het staal van de gevels in het meubilair terug te laten komen versterken we de relatie tussen binnen en buiten. Daarnaast hebben we het centrale punt van het huis geaccentueerd met wanden die worden afgewerkt met een levende verf. Dit blok verbindt daardoor alle verschillende ruimtes. Accenten hebben we in elke ruimte aangebracht door sfeerhoekjes te creëren met kleur, materiaal of vorm.

Woonkeuken
UITLEG

De keuken kan door stalen deuren worden afgesloten. In dit ontwerp is een woonbeton vloer geplaatst.

We hebben de bewoners twee varianten met verschillende tinten hout laten zien.

Belangrijk voor de bewoners was een mooie plek voor hun MapaWall en plek voor sleutels, mobiel etc. Op de grijze wand die als een leidraad door  de gehele beneden verdieping loopt wordt de MapaWall een echte eye-catcher. Met Pastoe Vision kun je op een leuke en speelse manier handige opbergruimte aan de wand creeeren.

Woonkamer

UITLEG

De woonkamer bestaat uit 2 zones. Een zitgedeelte in de serre en een tv-hoek aan de voorzijde van de jaren 30 villa. Op de vloer ligt een houten vloer met verschillende breedtes in licht eiken.

De serre hebben we aangekleed met een ovaalvormig kleed en een organisch gevormde bank waardoor de rechte lijnen van de architectuur worden doorbroken. De accentkleur groen uit het moodboard hebben we hier op alle wanden én het plafond toegepast.

In de tv-hoek hebben we de huidige bank van de bewoners terug laten komen. Het raam krijgt een extra accent door het groen kleurvlak met daarin een kunstwerk. De grijze wand is afgewerkt met een levendige verf zoals bijvoorbeeld Marrakesh Walls van Painting the Past.

Interieurtraject | Een interieur met meer kleur en lef

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw APPARTEMENT | regio BRABANT

Type object: Nieuwbouw appartement
Woonoppervlakte: 120
Locatie: Den Bosch
Aantal ruimtes: Woonkamer

Het meubilair van onze klant was echt aan vervanging toe. Daarnaast wilde de bewoonster graag een handige, gezellige indeling, extra opbergruimte voor drankjes en hapjes omdat de keuken beneden is en meer warmte en kleur. Omdat het licht maar van een kant binnenvalt was zij erg bang dat het donker zou worden als er kleur op de wanden zou worden toegepast.

Vanuit de plattegrond hebben we een nieuwe indeling met een hoofdrol voor leren bank, de Axel van Montis in de kleur Rancho. Het ronde kleed brengt naast een dosis kleur, ook verbinding  en zorgt voor zachte lijnen. De  twee heerlijke fauteuils in diep blauw en oker geel vullen de zithoek aan. De salontafel van &Tradition JH8 is met speelse vormen en kleuren een mooie blikvanger. Omdat de klant graag het mooie kleed wilde blijven zien hebben we gekozen voor een salontafel van glas en metaal van Spectrum. Achter de bank zorgt de speciaal ontworpen lange Pastoe Landscape voor de nodige opbergruimte. Lamp Twiggy in een diepe heldere blauw geeft praktisch leeslicht.

Alle wanden hebben op ons advies een zachte groene tint gekregen die zorgt voor omhulling en samenhang. De trap heeft ook een make-over gekregen door deze te schilderen in een diepe donkere antraciet kleur. De prachtige cirkelvormige armaturen zijn een echte eye-catcher in het trappenhuis. De bewoonster is heel tevreden over het eindresultaat!

Interieurontwerp | twee varianten een wereld van verschil

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio utrecht

Type object: Nieuwbouw woning
Woonoppervlakte: 80 m2
Locatie: Vleuten
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Vleuten hebben wij twee varianten gemaakt in materiaal, textuur en kleur. We hebben een oplossing ontworpen voor de lange lege wand van de woonkamer. Op deze wand hebben we een paneel geplaatst met daar achter led verlichting. Hier onder zie je het moodboard wat als uitgangspunt voor dit interieurontwerp heeft gediend.

Met de 3D beelden kun je heel goed ervaren wat de verschillende kleuren en materialen doen met uitstraling van de woning. Een nieuwe vloer of een andere kleur op de wand maakt echt een hoop verschil. De bewoners waren erg enthousiast over de opties!

Vervolgens hebben we twee ontwerpstudies gemaakt waarin we verschillende materialen, kleuren en texturen hebben toegepast .
Variant 1

UITLEG

In deze variant hebben in de basis gekozen voor een strakke gietvloer in een warme grijstoon. De bewoners wilden graag stoere industriële elementen. Op het panel op de lange wand hebben we metaal behang van Rebel Walls toegepast. De muur achter het paneel heeft een diepe vergrijsde groen-blauwe toon.

Variant 2

UITLEG

In deze variant hebben we gekozen voor een houten brede planken vloer van licht eiken. Op het wandpaneel hebben we een jungle print van Rebel Wall uitgezocht. De wand achter het paneel is bewerkt met een beton cire voor een stoer en ruige uitstraling.