06-48118893 franca@villadesta.nl

Interieurontwerp | Art Deco Invloeden

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio utrecht

Type object: Nieuwbouw woning
Woonoppervlakte: 67 m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor onze klant in Zeist hebben wij drie indelingsvarianten voor de begane grond van hun nieuw te bouwen woning ontworpen. In de huidige situatie is de begane grond een grote open U-vormige ruimte. In het oorspronkelijke bouwplan waren de keuken en toilet aan de voorzijde van de woning geplaatst, maar die zijn op verzoek van de nieuwe bewoners verplaatst naar de achterzijde. Ons is gevraagd om een indeling te maken waarmee de ruimte optimaal wordt benut en vooral gezellig aanvoelt. Door de verplaatsing van de keuken en toilet werd een deel van de trap zichtbaar in de woonkamer aan de voorzijde. Door maatwerk meubelen te ontwerpen hebben wij deze trap weggewerkt. Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in 3D. Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijl voorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we eerst een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. De klanten gaven aan erg van Art Deco en het bijbehorende lijnenspel te houden. Deze accenten gecombineerd met een rustige warme basis leidden tot het volgende moodboard.
Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht.
Variant 1
UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. In het zitgedeelte plaatsen we de tv op de lange wand zodat je op de bank met je rug naar de onafgewerkte trap zit.

Verder voegen we een en-suite toe met extra opbergruimte. De trap blijft in het zicht. Deze kan natuurlijk wel worden weggewerkt door middel van een kast. Zo ontstaat er ook extra opbergruimte

Variant 2

UITLEG

De lange wand tussen eethoek en woongedeelte wordt afgesloten door een stalen en-suite. In dit ontwerp laten we een gietvloer zien. Door middel van een multifunctionele scheidingswand werken we de trap weg en is er plaats voor een tv en een werkplek.

Op de lange wand tussen eethoek en woongedeelte worden door middel van een en-suite twee volwaardige ruimtes gecreëerd. In het woongedeelte zorgt een multifunctionele wand voor een speelse opstelling waarbij de tv mooi kan worden weggewerkt en aan de andere kant een werkplek ontstaat.

Variant 3

UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. De trap wordt wegwerkt door een meubel op maat waarin ook de tv wordt weggewerkt. De zitelementen zijn maatwerk.

In de wand van de tv zit de trap helemaal weggewerkt. De wand biedt ook een hoop opbergruimte. De zithoek is beschut en op maat zodat er optimaal van de beschikbare ruimte gebruik wordt gemaakt.

Bevlogen, inspirerend, betrouwbaar en out-of the-box denken, ziehier enkele kwaliteiten die op jullie van toepassing zijn zoals wij jullie hebben leren kennen.

Wij zaten ‘vast’ in onze ideeën hoe ons huis in te richten en jullie hebben ons op een goede en hele prettige manier geholpen deze ideeën te ordenen, richting te geven, aan te vullen en besluiten te nemen.

Het heeft geresulteerd aan een scala van verschillende ontwerpen en daar kunnen we zeker mee vooruit. Super bedankt.

Leonard uit Zeist

Interieurontwerp & Realisatie | Entreehal

INTERIEURONTWERP en realisatie
entreehal van een bedrijfspand in Zeist

Type object: Bedrijfspand
Woonoppervlakte: 120m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
UITLEG

Een ontwerp en realisatie voor de entree van een bedrijfspand in Zeist.

De slogan van dit bedrijf is: “A SMOOTHER RIDE THROUGH LIFE”.
De kernwaardes zijn: focus, efficiëntie, verantwoordelijkheid, innovatie en betrouwbaarheid.

 

UITGANGSPUNT

We brengen 87% van onze tijd door in gebouwen. Een interieur beïnvloedt hoe we ons voelen en gedragen. Stel de menselijke behoeftes in elke ruimte centraal. Zorg voor een subtiele en zintuigelijke ervaring met aandacht voor detail en atmosfeer.

Voor deze opdracht hebben wij het tweede conceptvoorstel uitwerkt in plattegrond gecombineerd met 360 graden visuals.

 

EFFICIENT PLAYGROUND: Een speelse, high tech omgeving. Spannende combinaties van gladde, glanzende materialen en uitgesproken kleurcontrasten.

Het ontwerp kenmerkt zich door een frisse en luchtige uitstraling. Met de cirkel uit het logo als herkenbaar element. De kleur oranje wordt gebruikt voor de routing.

 

Op de begane grond is er nu een duidelijke entree met een aanmeldzuil om je aan te melden. De aanmeldzuil staat voor een moswand, door ons ook wel levend fluweel genoemd. De door ons ontworpen wanden zijn voorzien van verlichting aan de onderzijde. Het behang met de hexagoon is een verwijzing naar de huisstijl van de website. Eye-catcher is de racebaan met daarachter een witte wand met het logo.

 

Binnenkort zijn de foto’s van dit opgeleverde project te zien op onze website.

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.