06-48118893 franca@villadesta.nl

Interieurontwerp Appartement Heemskerk

INTERIEURONTWERP
Nieuwbouw appartement Heemskerk

Type object: Appartement
Woonoppervlakte: 135 m2
Locatie: Heemstede
Aantal ruimtes: gelijkvloers appartement
Voor onze klant in Heemskerk hebben wij een interieurontwerp voor een nieuw te bouwen appartement gemaakt.

We hebben de ruimte onderzocht op de meest optimale mogelijkheden waarin er plaats is voor een keuken met keukeneiland, een eettafel en een zithoek.

De klant gaf aan te houden van minimalistisch en modern, zonder dat het kil wordt. Vandaar dat we bij alle ontwerpen uitgegaan zijn van een strakke basis met gietvloer. Warmte hebben we toegevoegd door behang, kleur en materialisering van de keuken en maatwerkkast.

INTERIEUR ONTWERP

UITLEG

De open indeling van dit loft-achtige appartement blijft gehandhaaft. Wel brengen we door middel van een lage kast een scheiding aan tussen de keuken en de lounge. De grote ruimte krijgt diepte en sfeer door de kast van walnoothout, het tactiele behang en de stoffering.

Voor deze klant maakten wij drie verschillende indelingen, waarvan de getoonde de meeste voorkeur heeft.

De meerwaarde van onze werkwijze met  virtual reality is juist in een nieuw te bouwen woning of appartement extra waardevol. Je kunt alvast in je nieuwe woning rondlopen en de verhoudingen van de ruimte(s) ervaren. In onze virual reality ontwerpen wordt duidelijk wat kleur- en materiaalgebruik met de ruimte doet. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om de gietvloer in dit ontwerp aan te passen naar een houten vloer. Zo kun je al in een vroeg stadium keuzes maken!

Verbouwing Monumentaal pand – Bloemendaal

INTERIEURONTWERP Verbouwing monumentaal pand in Bloemendaal

Type object: Woning
Woonoppervlakte: 65 m2
Locatie: Bloemdaal Noord Holland
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor onze klant in Bloemendaal hebben wij drie indelingsvarianten voor de begane grond van hun monumentale woning ontworpen. De klanten gaven aan op dit moment voornamelijk hun ruime woonkeuken aan de achterzijde van de woning te gebruiken. De woonkamer aan de voorzijde die in open verbinding staat met de gang werd weinig gebruikt omdat de ruimte weinig uitnodigend is. Ook de huidige entree waar een tochtportaal is geplaatst maakt het binnenkomen onnodig krap. In de huidige situatie (zie plattegrond) is de woning verdeeld in een voor- en achterhuis. Het achterhuis fungeert helemaal als woonkeuken met openslaande deuren richting tuin. In het voorhuis wordt de ruimte verdeeld tussen woonkamer, gang, entree, trappenhuis, wc en inbouwkast. Ons is gevraagd om met een indelingsplan te komen waar door het eventueel verplaatsen of verwijderen van muren een betere balans zou ontstaan tussen voor- en achterhuis.
Zicht op de gang vanuit de woonkamer. Door de grote opening richting gang heeft de tv weinig bedding op de muur.
De binnenkomst is op dit moment erg krap vanwege een tochtportaal dat geplaatst is om te voorkomen dat de kou overslaat naar de woonkamer.
Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht. We hebben in de varianten vooral verschil willen aanbrengen in de mate van benodigde structurele ingrepen. Voor variant 1 hoeft maar weinig verbouwd te worden. Dit bouwen we op tot variant 3 waar de hele indeling wordt veranderd en onder andere de toilet wordt verplaatst om de woonkamer te kunnen vergroten.

variant 1

UITLEG De indeling van de huidige situatie blijft in grote lijnen behouden. De opening van de woonkamer naar de gang wordt verkleind en er wordt een deur in geplaatst. Hierdoor kunnen we het tochportaal in de gang verwijderen. Er ontstaat nu een ruime en fijne binnenkomst waar opbergruimte verwerkt zit onder het bankje. De woonkamer wordt intiemer en biedt genoeg ruimte voor een dressoir met TV.

variant 2

UITLEG De tussenruimte tussen woonkamer en keuken wordt weggehaald. Hierdoor ontstaat er extra ruimte en licht in de woonkamer. Ook lopen er nu zichtlijnen door de gehele woning. De toilet is blijven staan en biedt nu ruimte om een tv aan op te hangen. De binnenkomst is identiek aan variant 1.

Interieurontwerp Nieuwbouw Woning in Zeist

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio utrecht

Type object: Nieuwbouw woning
Woonoppervlakte: 67 m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor onze klant in Zeist hebben wij drie indelingsvarianten voor de begane grond van hun nieuw te bouwen woning ontworpen. In de huidige situatie is de begane grond een grote open U-vormige ruimte. In het oorspronkelijke bouwplan waren de keuken en toilet aan de voorzijde van de woning geplaatst, maar die zijn op verzoek van de nieuwe bewoners verplaatst naar de achterzijde. Ons is gevraagd om een indeling te maken waarmee de ruimte optimaal wordt benut en vooral gezellig aanvoelt. Door de verplaatsing van de keuken en toilet werd een deel van de trap zichtbaar in de woonkamer aan de voorzijde. Door maatwerk meubelen te ontwerpen hebben wij deze trap weggewerkt. Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in 3D. Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we eerst een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. De klanten gaven aan erg van Art Deco en de bijbehorende lijnenspellen te houden. Deze accenten gecombineerd met een rustige warme basis leidden tot het volgende moodboard. Inspiratie voor Art Deco nodig? Bekijk onze Pinterest pagina
Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht.
Variant 1
UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. In het zitgedeelte plaatsen we de tv op de lange wand zodat je op de bank met je rug naar de onafgewerkte trap zit.

Verder voegen we een en-suite toe met extra opbergruimte. De trap blijft in het zicht. Deze kan natuurlijk wel worden weggewerkt door middel van een kast. Zo ontstaat er ook extra opbergruimte

Variant 2

UITLEG

De lange wand tussen eethoek en woongedeelte wordt afgesloten door een stalen en-suite. In dit ontwerp laten we een gietvloer zien. Door middel van een multifunctionele scheidingswand werken we de trap weg en is er plaats voor een tv en een werkplek.

Op de lange wand tussen eethoek en woongedeelte worden door middel van een en-suite twee volwaardige ruimtes gecreëerd. In het woongedeelte zorgt een multifunctionele wand voor een speelse opstelling waarbij de tv mooi kan worden weggewerkt en aan de andere kant een werkplek ontstaat.

Variant 3

UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. De trap wordt wegwerkt door een meubel op maat waarin ook de tv wordt weggewerkt. De zitelementen zijn maatwerk.

In de wand van de tv zit de trap helemaal weggewerkt. De wand biedt ook een hoop opbergruimte. De zithoek is beschut en op maat zodat er optimaal van de beschikbare ruimte gebruik wordt gemaakt.

Zin om aan de slag te gaan?

Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Of het nu gaat om make-over van je huidige interieur of een complete verbouwing.
Wij zorgen voor een ontwerp dat bij jou past. Hoe we jou het beste kunnen helpen? Lees er meer over bij ons aanbod.

“Bevlogen, inspirerend, betrouwbaar en out-of the-box denken, ziehier enkele kwaliteiten die op jullie van toepassing zijn zoals wij jullie hebben leren kennen. Wij zaten ‘vast’ in onze ideeen hoe ons huis in te richten en jullie hebben ons op een goede en hele prettige manier geholpen deze ideeen te ordenen, richting te geven, aan te vullen en besluiten te nemen. Het heeft geresulteerd aan een scala van verschillende ontwerpen en daar kunnen we zeker mee vooruit. Super bedankt.”
Leonard uit Zeist

Interieurontwerp voor woonkeuken – Huis ter Heide

INTERIEURONTWERP
verbouwing woonkeuken | regio utrecht

Type object: Woning
Woonoppervlakte: 80 m2
Locatie: Huis ter Heide
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor onze klant in Huis ter Heide hebben wij drie interieurontwerpen gemaakt voor de verbouwing van hun woonkeuken. Bekijk hier onze voorstellen voor de drie indelingsvarianten.

In de huidige situatie is de keuken afgesloten van het woon- en eetgedeelte. De wens van de bewoners is om een royale en warme woonkeuken te realiseren. Wij zijn gevraagd om met een voorstel te komen.

Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in plattegrond en in 3D.

Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. Zo weten we of we op één lijn zitten.

Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht. Deze gaan uit van een lichte basis met ruimte voor subtiele kleuraccenten. Warmte wordt toegevoegd door middel van doordachte materialisering, een afgestemd kleurenschema en een sfeervolle aankleding.

variant 1

UITLEG

De indeling van de huidige situatie blijft behouden. De opening naar de keuken wordt vergroot. Waardoor er meer contact is met de eethoek. In het zitgedeelte verlengen we de tv-wand waardoor de verhouding van de zithoek verbetert.

variant 2

UITLEG

De wand tussen keuken en eethoek wordt verwijderd. Er ontstaat een grote leefkeuken.

Door middel van een en-suite creëren we twee volwaardige ruimtes. Verhoudingen worden hiermee  geoptimaliseerd.

variant 3

UITLEG

De wand tussen keuken en eethoek wordt wederom verwijderd. Het kookgedeelte is verplaatst. Hierdoor ontstaat er een beschutte eethoek met uitzicht op de tuin.

De woonkamer wordt net zoals in variant 2 afgesloten door middel van een en-suite.