06-48118893 franca@villadesta.nl

“van je woning een fijne plek maken, dat is wat wij doen”

Je huis is een plek waar je de buitenwereld even kan vergeten. Wij snappen als geen ander het vervelende gevoel dat je hebt als je woning niet klopt. 

Wij bieden onze diensten als volgt aan

Interieuradvies

Een bezoek aan huis met impact

INHOUD

 • Uitgebreide voorbereidende telefonische of schriftelijke intake voorafgaande aan het advies bij je thuis
 • Interieuradvies bij je thuis van 2,5 uur
 • Stappenplan om zelf mee aan de slag te gaan

Investering
voor een advies aan huis
€275,-

Interieurontwerp

Voor de woon- en eetkamer

INHOUD

 • Intakegesprek op lokatie
 • Inventarisatie wensen en stijlvoorkeuren
 • Visie
 • Moodboard 2 sferen
 • Indelingsplattegrond
 • Lichtplan
 • Kleur-/behang-/ vloer- en materialiseringadvies
 • Presentatie voorlopig ontwerp aan huis
 • Correctieronde, waarin aanpassingen verwerkt worden tot eindontwerp
 • Meubilair-, stoffering- en verlichtingsadvies
 • Presentatie eindontwerp bij je thuis

Optioneel 3D visualisatie (in Virtual Reality) 

Investering
Voor een compleet plan
€1250,-

 Voor een interieurplan dat op maat wordt samengesteld maken wij een offerte. In de offerte specificeren wij elk onderdeel. Zo weet je altijd van te voren waar je aan toe bent. 

Interieurontwerp

Voor de slaapkamer

INHOUD

 • Intakegesprek op lokatie
 • Inventarisatie wensen en stijlvoorkeuren
 • Moodboard 2 sferen
 • Plattegrond
 • Kleur-/behang-/vloer- en stofferingsadvies
 • Presentatie voorlopig ontwerp aan huis
 • Correctieronde, waarin aanpassingen verwerkt worden tot eindontwerp
 • Begeleiding bij aanschaf van het bed.
 • Levering van beddengoed
 • Levering raambekleding

Optioneel 3D visualisatie (in Virtual Reality)

Investering
Voor een compleet plan
€750,-

UITVOERING

Een traject op maat

INHOUD

 • Plan uitwerking
 • Bouwbegeleiding
 • Uitvoering
 • Budgetbewaking
 • Levering van maatwerk
 • Raambekleding, verlichting, meubilair
 • Styling

Investering

Offerte op maat
Neem contact op

Elk (ver)bouw traject is anders. In de offerte specificeren wij elk onderdeel. Zo weet je altijd van te voren waar je aan toe bent.

Vraag en antwoord

Mijn woning biedt niet genoeg ruimte, wat zijn de mogelijkheden?

In eerste instantie raad ik je aan om naar de indeling van de ruimte te kijken. Misschien combineer je teveel functies? Of heb je meer opbergruimte nodig? Een opgeruimd huis ziet er groter uit. Naast het optimaliseren van de bestaande ruimte, kun je overwegen om je huis te vergroten middels een uitbouw. Met een weldoordachte uitbouw vergroot je niet alleen je huis, maar ook je woongenot.

Het lukt me niet om een prettige zithoek te creëren, wat kan ik doen?
Begin met de locatie van de zithoek. Deze voelt vaak het prettigst aan als deze gesitueerd is in een rustige zone van je kamer. Vermijd een zithoek waar looplijnen doorheen gaan. Zo voorkom je, wat ik noem, het “wachtkamergevoel”.
We kopen een huis dat nog gebouwd moet worden, hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste keuzes maak?
Gefeliciteerd! Er breekt een spannende tijd aan! Je krijgt nu de kans om je hele woning rondom jouw specifieke woonwensen vorm te geven. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om eerst helder te krijgen wat je graag wilt en vervolgens hoe je dat beeld of idee vertaalt naar jouw situatie. Verschillende hulpmiddelen kunnen je daarbij helpen, denk hierbij aan Pinterest, een moodboard of sfeercollage. Als je in een vroeg stadium hulp zoekt bij een architect of interieurarchitect levert je dat uiteindelijk veel op. Je kunt met behulp van een professional weloverwogen keuzes maken en kosten besparen.
IK wil graag eenheid in rust in mijn woning

Groeper je meubels en andere objecten, dit geeft ritme en rust in je interieur. Maak compostities en zorg voor genoeg ruimte eromheen. Een rustig huis is een opgeruimd huis. Dingen die je liever niet wilt zien, maar die je wel nodig hebt zet je in kasten met gesloten deuren. In een ontwerpplan kijk ik vaak naar plekken waar eventueel kasten ingebouwd kunnen worden of waar een meubel op maat oplossing kan bieden. Een meubel op maat zorgt voor rust, straalt kwaliteit uit en als je er voor kiest om een bepaald type kast of een bepaald ontwerp door te voeren in je hele woning, zorgt het voor eenheid.

Hoe kies ik een vloer die bij mij en mijn huis past?

Een vloer bepaalt voor een heel groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je huis. Met een vloer kun je je huis groter of kleiner laten lijken. Een vloer bepaald mede daardoor voor een heel groot deel de uitstraling van je woning. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en weet je niet goed wat je wilt dan kun je beginnen met het verzamelen van plaatjes met ruimtes die je aanspreken. Onderzoek de plaatjes door je op de vloeren te richten, komen er bepaalde vloeren vaker voor? Dan kun je er van uitgaan dat dit vloertype je aanspreekt. Laat je ook adviseren over de voor en nadelen van een vloer. 

Mijn woonkamer heeft een lastige vorm, hoe kan ik mijn ruimte optimaal indelen?

Elke ruimte heeft z’n voor en z’n nadelen. Bij lange smalle ruimtes ziet je huis er al snel uit als een pijpenlade. In vierkante ruimtes is het lastiger om een intieme zithoek te maken. Bij prettige ruimtes kloppen de verhoudingen tussen de lengte en de breedte en de hoogte. Vorm kun je optisch veranderen door kleur, maar je kunt ook bv de ruimtes aanpassen, door en-suite of door wanden te plaatsen of weg te halen. Plaats bij het indelen ook niet alles tegen de muur, zet ook wat meubels los in de ruimte. Kleden zorgen voor eilandjes in grote ruimtes waardoor er meer intimiteit ontstaat.

Hoe ontdek ik mijn woonstijl?

Je kunt via mijn Pinterest 10 verschillende interieurtypes vinden. Misschien is er een type bij dat je aanspreekt. Gebruik deze beelden om een eigen persoonlijke moodboard te maken. Dit moodboard gebruik je als uitgangspunt voor je make-over. 

De woonsmaak van mij en mijn partner liggen mijlenver uit elkaar.
Veel partners vinden het lastig om samen hun huis in te richten. En van een huis voor compromissen wordt niemand echt blij. Zorg ervoor dat je beide helder hebt wat je graag zou willen in woord en beeld. Kijk naar de overeenkomsten. Kies bv beide een item uit waar je echt blij van wordt. Of kies voor een neutrale basis waar je dan jullie beider smaken in uitgesprokener accessoires laat terugkomen. Kleur kan een verbindende factor zijn. Zachte grijs of naturellen op de wanden geven rust en eenheid.
Ik wil nieuwe meubels aanschaffen maar ik ben bang dat ik te grote of te kleine meubels kies.

Een ruimtelijke gevoel in je huis bereik je door de juiste grootte van je meubels, niet te klein ook niet te groot. Maak een plattegrond en knip losse meubels uit. Kijk welke maat van de grotere meubels zoals bank(en), kast(en) en tafel passen. Zorg voor voldoende ruimte rond de meubels. Vul daarna aan met de kleinere meubels.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn woonkamer en open keuken een geheel blijven?

Als je woonkamer in open verbinding staat met je keuken is het belangrijk om kleur en/of materiaal door te trekken. Een houten vloer is niet echt een optimale optie voor een keuken dus wellicht kies je in je keuken voor tegels ed. Waar je begint met het ene materiaal en stopt met het andere maakt veel uit. Probeer in je plattegrond een logische plek daarvoor te vinden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gietvloer die je vloeiend door je gehele ruimte kunt toepassen. Met kleur op de muur kun je de ene functie met de andere verbinden. Door bijvoorbeeld de lange muur die van de woonkamer doorloopt richting je keuken in een middelzware toon te schilderen. Wil je meer afscheiding tussen keuken en woonkamer? Denk dan eens aan kasten op maat dwars in de ruimte, en-suite of stalen deuren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Klinkt onze visie en werkwijze als een oplossing?
Aarzel dan niet en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!