06-48118893 franca@villadesta.nl

“van je woning een fijne plek maken, dat is wat wij doen”

Je huis is een plek waar je de buitenwereld even kan vergeten. Wij snappen als geen ander het vervelende gevoel dat je hebt als je woning niet klopt.

Wij bieden onze diensten als volgt aan

Interieurontwerp

Voor de woon- en eetkamer

INHOUD

 • Intakegesprek op lokatie
 • Inventarisatie wensen en stijlvoorkeuren
 • Visie
 • Moodboard 2 sferen
 • Indelingsplattegrond
 • Lichtplan
 • Kleur-/behang-/ vloer- en materialiseringadvies
 • Presentatie voorlopig ontwerp aan huis
 • Correctieronde, waarin aanpassingen verwerkt worden tot eindontwerp
 • Meubilair-, stoffering- en verlichtingsadvies
 • Presentatie eindontwerp bij je thuis

Wij werken het interieurontwerp uit met behulp van 3D visualisaties 

 

Investering

Voor een compleet plan.
vanaf €1750,-

Je ontvangt het interieurontwerp in een overzichtelijk document met alle onderdelen helder uitgelegd en getekend. Het plan wordt visueel gemaakt met behulp van 3D tekeningen en je kunt met de Oculus Rift virtueel in het ontwerp rondkijken.

Wij ontwerpen altijd een compleet interieurontwerp op maat. Waarbij we op basis van het kennismakingsgesprek samen bepalen, hoe we beschikbare uren van dit pakket inzetten.

Interieurontwerp

Voor de slaapkamer

INHOUD

 • Intakegesprek op lokatie
 • Inventarisatie wensen en stijlvoorkeuren
 • Moodboard 2 sferen
 • Plattegrond
 • Kleur-/behang-/vloer- en stofferingsadvies
 • Presentatie voorlopig ontwerp aan huis
 • Correctieronde, waarin aanpassingen verwerkt worden tot eindontwerp
 • Begeleiding bij aanschaf van het bed.
 • Levering van beddengoed
 • Levering raambekleding

Wij werken het interieurontwerp uit met behulp van 3D visualisaties

Investering

Voor een compleet plan.
vanaf €750,-

Je ontvangt het interieurontwerp in een overzichtelijk document met alle onderdelen helder uitgelegd en getekend. Het plan wordt visueel gemaakt met behulp van 3D tekeningen en je kunt met de Oculus Rift virtueel in het ontwerp rondkijken.

UITVOERING

Een traject op maat

INHOUD

 • Plan uitwerking
 • (Bouw)begeleiding
 • Uitvoering
 • Budgetbewaking
 • Levering van maatwerk
 • Raambekleding, verlichting, meubilair
 • Styling

 

Investering

Offerte op maat
Neem contact op

Elk (ver)bouw- of uitvoeringstraject is anders. In de offerte specificeren wij elk onderdeel. Zo weet je altijd van te voren waar je aan toe bent.

Interieuradvies

Een ‘Frisse Blik’

INHOUD

 • Uitgebreide voorbereidende telefonische of schriftelijke intake voorafgaande aan het advies bij je thuis
 • Interieuradvies bij je thuis van 2 uur
 • Stappenplan om zelf mee aan de slag te gaan

 

Investering

voor een advies bij je thuis
€250,-

KLEURadvies

Een ‘Kracht van kleur’

INHOUD

 • Uitgebreide voorbereidende telefonische of schriftelijke intake voorafgaande aan het advies bij je thuis
 • Kleuradvies bij je thuis van 2 uur
 • Kleurenplan met kleurcodes

 

Investering

voor een advies bij je thuis
€250,-

Wat zeggen mijn klanten

“Ik had Franca’s advies gevraagd omdat ik verdronk in de ideeën en soorten woonstijlen die mij aanspraken. Ik vond het fijn dat we direct met meubels gingen schuiven om de ideeën visueel te maken.”

Sanne

Jaren 30 tussenwoning

“We zijn helemaal blij met jouw voorstellen en overwegingen. Je hebt ons echt op een goed spoor gezet.”

Michiel

Jaren 70 vrijstaande woning

Wij hebben Franca ingeschakeld om meer samenhang te creëren in de woonkamer. Franca geeft veel goede tips of het nou gaat om verlichting, accessoires, indeling of kleuren. Als je veel ideeën hebt, maar er niet meer uitkomt kan ik je zeker aanraden contact met haar op te nemen. Ze speelt goed in op je persoonlijke vraag. Het scheelt een hoop stress en alles wordt gelijk een stuk duidelijker.”

Maarten

Nieuwbouw woning

We zijn erg blij met het interieurplan van Franca. Ons grootste doel was meer eenheid te creëren in stijl en sfeer in huis. Dat is nu gelukt.”

Bernadette

Nieuwbouw woning

“Bedankt voor al je tips en adviezen naast de kleurstalen. We kunnen hiermee echt verder aan de slag. We waren erg blij met al je plan. Je hebt ons geënthousiasmeerd!”

Chantal

Jaren 50 tussenwoning

Bedankt voor je stylingsplan. 
“Heel heel erg bedankt voor je uitgebreide stylingsadvies! Ik vind het heel leuk om te merken dat je in je advies echt bij onze stijl en ons budget aansluit.”

Jolanda

Nieuwbouw vrijstaande woning

Vraag en antwoord

Mijn woning biedt niet genoeg ruimte, wat zijn de mogelijkheden?
In eerste instantie raad ik je aan om naar de indeling van de ruimte te kijken. Misschien combineer je teveel functies? Of heb je meer opbergruimte nodig? Een opgeruimd huis ziet er groter uit. Naast het optimaliseren van de bestaande ruimte, kun je overwegen om je huis te vergroten middels een uitbouw. Met een weldoordachte uitbouw vergroot je niet alleen je huis, maar ook je woongenot.
Het lukt me niet om een prettige zithoek te creëren, wat kan ik doen?
Begin met de locatie van de zithoek. Deze voelt vaak het prettigst aan als deze gesitueerd is in een rustige zone van je kamer. Vermijd een zithoek waar looplijnen doorheen gaan. Zo voorkom je, wat ik noem, het “wachtkamergevoel”.
We kopen een huis dat nog gebouwd moet worden, hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste keuzes maak?
Gefeliciteerd! Er breekt een spannende tijd aan! Je krijgt nu de kans om je hele woning rondom jouw specifieke woonwensen vorm te geven. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om eerst helder te krijgen wat je graag wilt en vervolgens hoe je dat beeld of idee vertaalt naar jouw situatie. Verschillende hulpmiddelen kunnen je daarbij helpen, denk hierbij aan Pinterest, een moodboard of sfeercollage. Als je in een vroeg stadium hulp zoekt bij een architect of interieurarchitect levert je dat uiteindelijk veel op. Je kunt met behulp van een professional weloverwogen keuzes maken en kosten besparen.
Mijn huis is vaak rommelig, hoe zorg ik ervoor dat ik mijn huis opgeruimd kan houden?
Als je je spullen op een vaste plek kunt opbergen, is het veel makkelijker om je huis op te ruimen. In een ontwerpplan kijk ik vaak naar plekken waar eventueel kasten ingebouwd kunnen worden of waar een meubel op maat oplossing kan bieden. Een meubel op maat zorgt voor rust, straalt kwaliteit uit en als je er voor kiest om een bepaald type kast of een bepaald ontwerp door te voeren in je hele woning, zorgt het voor eenheid.
Hoe kies ik een vloer die bij mij en mijn huis past?
Een vloer bepaalt voor een heel groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je huis. Met een vloer kun je je huis groter of kleiner laten lijken. Een vloer bepaald mede daardoor voor een heel groot deel de uitstraling van je woning. Ben je niet tevreden met de huidige vloer en kun je deze niet vervangen dan kun je de vloer (tot op zekere hoogte) aanpassen aan je wensen door toevoeging van kleden of door een houten vloer te behandelen of schilderen. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en weet je niet goed wat je wilt dan kun je beginnen met het verzamelen van plaatjes met ruimtes die je aanspreken. Kijk vervolgens naar de vloeren, komen er bepaalde vloeren vaker voor? Dan kun je er van uitgaan dat dit vloertype je aanspreekt.
Mijn woonkamer heeft een lastige vorm, hoe kan ik mijn ruimte optimaal indelen?
Elke ruimte heeft z’n voor en z’n nadelen. Bij lange smalle ruimtes ziet je huis er al snel uit als een pijpenlade. Vierkante ruimtes zijn vaak ongezellig. Bij prettige ruimtes kloppen de verhoudingen tussen de lengte en de breedte en de hoogte. Vorm kun je optisch veranderen door kleur maar je kunt ook bv de ruimtes aanpassen, door en-suite of door wanden te plaatsen of weg te halen. Plaats bij het indelen ook niet alles tegen de muur maar zet ook wat meubels los in de ruimte. Kleden zorgen voor eilandjes in grote ruimtes waardoor er meer intimiteit ontstaat.
Waar start ik als ik mijn huis een make-over wil geven?
Je kunt via mijn Pinterest 10 verschillende interieurtypes vinden. Misschien is er een type bij dat je aanspreekt. Gebruik deze beelden om een eigen persoonlijke moodboard te maken. Dit moodboard gebruik je als uitgangspunt voor je make-over.
De woonsmaak van mij en mijn partner liggen mijlenver uit elkaar.
Veel partners vinden het lastig om samen hun huis in te richten. En van een huis voor compromissen wordt niemand echt blij. Zorg ervoor dat je beide helder hebt wat je graag zou willen in woord en beeld. Kijk naar de overeenkomsten. Kies bv beide een item uit waar je echt blij van wordt. Of kies voor een neutrale basis waar je dan jullie beider smaken in uitgesprokener accessoires laat terugkomen. Kleur kan een verbindende factor zijn. Zachte grijs of naturellen op de wanden geven rust en eenheid.
Ik wil nieuwe meubels aanschaffen maar ik ben bang dat ik te grote of te kleine meubels kies.
Een ruimtelijke gevoel in je huis bereik je door de juiste grootte van je meubels, niet te klein ook niet te groot. Maak een plattegrond en knip losse meubels uit. Kijk welke maat van de grotere meubels zoals bank(en), kast(en) en tafel passen. Zorg voor voldoende lucht rond de meubels. Vul daarna aan met de kleinere meubels.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn woonkamer en open keuken een geheel blijven?
Als je woonkamer in open verbinding staat met je keuken is het belangrijk om kleur en/of materiaal door te trekken. Een houten vloer is niet echt een optimale optie voor een keuken dus wellicht kies je in je keuken voor tegels ed. Waar je begint met het ene materiaal en stopt met het andere maakt veel uit. Probeer in je plattegrond een logische plek daarvoor te vinden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gietvloer die je vloeiend door je gehele ruimte kunt toepassen. Met kleur op de muur kun je de ene functie met de andere verbinden. Door bijvoorbeeld de lange muur die van de woonkamer doorloopt richting je keuken in een middelzware toon te schilderen. Wil je meer afscheiding tussen keuken en woonkamer? Denk dan eens aan kasten op maat dwars in de ruimte, en-suite of stalen deuren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Klinkt onze visie en werkwijze als een oplossing?
Aarzel dan niet en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!