06-48118893 franca@villadesta.nl

“ZIE NIET HOE HET IS, MAAR HOE HET KAN ZIJN”

Een interieur staat als een huis als alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd. Een kloppende basis met aandacht voor de samenwerking van kleuren en materialen.

visie

Goed luisteren naar jouw wensen om te ontdekken waar jij behoefte aan hebt, is het vertrekpunt bij onze interieurontwerpen en adviezen. Praktische, creatieve oplossingen zorgen voor de functionaliteit. Een goed interieurontwerp gaat niet alleen over schoonheid en harmonie. Het gaat erom dat het gevoel en de sfeer die de ruimte bij je oproept bij jou past.

aanbod

INTERIEURADVIES

Interieuradvies aan huis
Praktische oplossingen voor je vragen

In de afgelopen 9 jaar heb ik ervaren dat de drempel voor een interieurontwerp voor sommige mensen wat hoog is. Een interieurarchitect inhuren om je met de inrichting van je huis te helpen is ook een stap. Vandaar de mogelijkheid voor een kortdurend advies. Jij legt me je vragen, wensen en gedachtes voor en ik kom met praktische tips en oplossingen, waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Dit interieuradvies is onder andere geschikt voor; inrichting-, verlichtings-, raambekledingvragen.

Een kleuradvies aan huis behoort ook tot de mogelijkheden.
Neem contact op voor de mogelijkheden.

INHOUD

 • Voorbereidend gesprek via e-mail en telefoon
 • Advies aan huis; 2 uur
 • Samenvatting en stappenplan

 

INTERIEURONTWERP

Interieurplan voor (ver)bouw of een make-over van je huidige woning
Een compleet interieurontwerp op maat

Na het vrijblijvend kennismakingsgesprek ontwerpen wij een uitgewerkt interieurplan voor een of meerder ruimtes. We beginnen met een visie en een bijbehorend moodboard om de sfeer neer te zetten. We bedenken creatieve oplossingen voor de functionaliteit en de indeling van de ruimtes. We onderzoeken de mogelijkheden om te verbouwen.

De logische indeling van het huis vormt de basis van het ontwerp. Dat maken we helder door een plattegrond, met een indelings- en lichtplan. Het ontwerp kan desgewenst vanaf het begin inzichtelijk gemaakt worden in 3D. De indeling vullen we aan met een voorstel voor materialen, stoffering, meubilair en accessoires. 

Resultaat is een compleet ontwerp op maat, waar je zelf mee aan de slag kan. De inhoud van dit plan is uiteraard naar jouw persoonlijke behoefte samen te stellen.

MOGELIJKHEDEN

 • Kennismakingsgesprek
 • Bespreken van wensen en eisen
 • Moodboard / sfeercollage
 • Plattegrond met indeling
 • Lichtplan
 • Kleur-, behang- en materiaaladvies
 • Maatwerk
 • Presentatie voorlopig ontwerp
 • Correctieronde
 • Meubilair-, stoffering- en verlichtingsadvies
 • Presentatie definitief ontwerp

BEGELEIDING en uitvoering

Maatwerk, inrichten en styling
De uitvoering van ons interieurplan

Als interieurarchitect begeleiden wij je graag met de uitvoering van ons interieurplan. villa d’Esta ontwerpt niet alleen je ideale woning, we zorgen er ook voor dat de uitvoering binnen de planning en afgesproken budget gebeurt.

Wij vinden het belangrijk dat je goed mogelijk wordt ondersteund bij alle keuzes en beslissingen, daarom zijn we in nauw overleg met jou betrokken bij bijvoorbeeld het werk van de aannemer en andere uitvoerders. Wij zijn tijdens het hele traject het centrale aanspreekpunt en dragen zorg voor alle details.

We leveren verlichting, raamkleding en meubilair en maatwerk zoals inbouwkasten en andere meubilair, hiervoor werken wij met betrouwbare partners. We ronden het traject af door samen de puntjes op de i te zetten met persoonlijke details en de styling. 

Op de basis die in de voorafgaande fases is gelegd bouwen we verder met een hoogwaardige afwerking, verfijnde kleurencombinaties, mooie meubels, sfeervolle styling en goede verlichting. Ons concept en jouw uitgangspunten komen samen in een interieur dat tot in de kleinste details is uitgewerkt.

MOGELIJKHEDEN

 • Plan uitwerking
 • Begeleiding
 • Uitvoering
 • Budgetbewaking
 • Levering van maatwerk
 • Raambekleding, verlichting, meubilair
 • Styling

INTERIEURONTWERP EN REALISATIE

1. KENNISMAKING
Met een vrijblijvende intake bij jou thuis, bespreken we je ideeën, je wensen en je beschikbare budget. Na ons gesprek ontvang je een offerte op maat. Wij houden van duidelijke prijsafspraken vooraf, daarom zijn de kosten vanaf het begin inzichtelijk.
2. MOODBOARDS
Als de offerte door jou is goedgekeurd gaan wij aan de slag met het in kaart brengen van jouw stijlvoorkeuren en wensen. Hoe meer we van je weten, hoe beter. Op basis van alle informatie maken wij twee moodboards en een concept. Deze krijg je per mail opgestuurd. Je kiest uit deze twee moodboards de stijlrichting die je het meest aanspreekt. Dit moodboard dient als onderlegger voor alle beslissingen in ons ontwerp.
3. ONTWERPFASE
Wij gaan de verschillende indelingen onderzoeken met een vlekkenplan. Daarnaast ontwerpen wij ook een algemeen lichtplan. Met een plattegrond en een 3D visualisatie maken wij inzichtelijk hoe jouw huis eruit kan gaan zien. In onze ontwerpen gaan we altijd uit van het beschikbare budget. We ontwerpen dus niets wat jij je niet kunt veroorloven.
4. PRESENTATIE
We komen bij je thuis met ons plan. Met de Virtual Reality bril kun je gelijk in je nieuwe huis rondlopen. Zo kun je goed ervaren wat de effecten van onze voorstellen zijn. We passen indien mogelijk meteen jullie op en aanmerkingen aan. Je ontvangt na afloop een digitaal bestand met ons interieurontwerp.
5. CORRECTIERONDE
Na de presentatie verwerken we op- en aanmerkingen. Telefonisch nemen we de tijd om jouw wensen en aanpassingen door te nemen. Bijvoorbeeld als je een ander meubel of lamp wilt. Wij stellen alternatieven voor. We zetten de puntjes op de i door de details uit te werken. Het allerbelangrijkste is dat jij er helemaal blij van wordt. We gaan door tot dat jij helemaal tevreden bent! De ontwerpfase sluiten we dan af.
6. UITVOERING
We bespreken samen hoe we het plan gaan uitvoeren. Het staat je vrij om zelfstandig aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk ook de complete uitvoering aan ons overdragen. We kunnen, omdat we met verschillende partijen samenwerken, je gunstige tarieven aanbieden voor de inrichting, stoffering, accessoires, maatwerk en verlichting. Wij kunnen het bestellen en begeleiden van de uitvoering voor een meerprijs op ons nemen
8. ACTIE
In het geval van een verbouwing komen wij tijdens het bouwproces regelmatig langs. Zijn we in nauw overleg met jou betrokken bij het werk van de aannemer en andere uitvoerders, zodat alles op rolletjes loopt.
9. AFRONDING
Nadat alles is besteld en hebt ontvangen en alle werkzaamheden zijn uitgevoerd plannen we een laatste afspraak in. Samen zetten we alle laatste puntjes op de i door samen de woning af te stylen. 

Enthousiast geworden?

Klinkt onze visie en werkwijze als een oplossing?
Aarzel dan niet en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!